Hopp til hovedinnhold

I siste utgave Fotografi

I årets andre utgave av Fotografi kan du blant annet møte Paul Hart som nå er aktuell med sin siste bok i Fenland-triolgien. Du kan også møte Mario de la Ossa som er årets vinner av Fotografis portfoliopris.

  • 1/1

Du kan også møte Nora Savosnick, som fra sin base i New York dekker små og store begivenheter verden over. Nå er hun blant annet aktuell som en del av utstillingen «Norwegian Journal. of photography» på Preus museum. 

Portfolioprisen er Fotografis årlige juryerte konkurranse for nordisk fotografi, som i år arrangeres i samarbeid med Studio Technika, fotofestivalen Oslo Negativ og Preus museum. I denne utgaven kan du møte årets vinner, Mario de la Ossa, samt se de øvrige prosjektene som ble plukket ut til juryens short-list; Marie Wengler, Joakim Kocjancic og Erlend Berge.

Hendrik Zeitlers siste fotobok 1:1 Hammarkullen har en sprudlende visuell musikalitet. Her bruker Zeitler lysømfintlig farge-fotopapir som han holder direkte opp mot motivet om natten. Vi tok en prat med fotografen om hans arbeid og tanker rundt det å jobbe med kameraløst fotografi.

I klassiker-spalten har vi denne gangen sett på arkivet etter Ragge Strand. Som sønn av misjonærforeldre ble Ragnvald «Ragge» Strand født på Madagaskar i 1928, men Ragges karrierevei skulle bli en annen enn den foreldrene hadde valgt. I tillegg til å være en allsidig fotograf var Ragge Strand også aktiv i foreningsarbeid, og var blant annet styreformann i Norges fotografforbund og formann i Norske reklamefotografer.

Bilder av naturen kan ikke hjelpe oss med å løse miljøkrisen politisk, men kanskje de kan lære oss om hva slags utvekslinger mellom menneske og natur som pågår under overflaten. Kjetil Røed har besøkt tre utstillinger som tar for seg nettopp vårt forhold til naturen og reflekterer i et essay rundt disse temaene.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt utstyr: Gerry Johansson viser hva han har i kamerabagen
• Fotobøker: Redaksjonen har sett på noen av årets fotobokutgivelser
• Profil: Møt Silja Leifsdottir som er fotograf og kurator på Bergen Kunsthall
• Mitt viktigste bilde: Cathrine Wessel deler et fotografi som har en personlig betydning
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Jói Kjartans som har mottatt stafett-pinnen
• Norges Fotografforbund: Møt Marius Viken som er reklamefotograf og leder for Norske Reklamefotografer

Forøvrig finner du som vanlig nyheter og annet småstoff i bladet. Er du ikke allerede abonnent kan du bestille abonnement her:

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2