Hopp til hovedinnhold

Fotografis portfoliopris

Fotografi har som ambisjon å løfte frem det beste av ny, nordisk fotografi, og gjennom Fotografis Portfoliopris ønsker vi å skape plattformer for å eksponere nye prosjekter og nye stemmer. Her finner du det du trenger å vite av regler og frister.

  • 1/1
    Fra serien «Prosess» av Ellie Rokhaug som vant Fotografis portfoliopris 2023.

Hvert år velger en fagjury ut årets beste prosjekter som vil bli presentert i årets andre utgave av Fotografi. Blant disse velges det ut en vinner som mottar Fotografis portfolioris. I år arrangeres Fotografis Portfoliopris i samarbeid med Studio Technika, Preus museum og fotofestivalen Oslo negativ.

Vår samarbeidspartner Studio Technika gir i år et produksjonsstipend på 10.000 kroner til vinneren, som kan brukes på valgfri produksjon, montering eller innramming.

Vinneren av årets juryering vil også få produsert en utstilling med vinnerbidraget til årets utgave av Oslo Negativ. Vinneren får dekket produksjon av utstillingen og festivalpass. 

Alle fotografer som får sitt bidrag publisert i Fotografi #2 vil bli invitert til å presentere arbeidet sitt under foredragsprogrammet på Oslo Negativ.

Portfolioutgaven av Fotografi kommer ut ca. 1. april 2024.

Juryen for 2024 er:

• Cicilie Andersen: Andersen er utdannet pressefotograf ved Oslomet og har tildigere jobbet som fotojournalist ved Politiken, VG og Dagens Næringsliv. Hun er i nå prosjektleder for visuelt løft i NRK og leder av Pressefotografenes Klubb.

• Ivar Kvaal: Kvaal er fotograf og har studert kunsthistorie ved NTNU og fotografi ved University of Wales. Han er også mannen bak Ljå forlag og fotogalleriet Lokalt senter for fotografi.

• Ellie Rokhaug: Fotograf og vinner av Fotografis Portfoliopris 2023 med serien “Prosess”. Hun studerer ved Norsk Fotofagskole i Trondheim og har gjennom et program i regi av Norsk Kulturskoleråd og Nordea blitt valgt ut som mottager av et mentorskap og en utstilling ledet av Kjell Erik Killi-Olsen.

• Pål Henrik Ekern: Ekern er mangfoldskurator ved Preus museum, Norges nasjonale museum for fotografi. Ekern har sin utdannelse som fotograf fra Swansea Metropolitan University og en master fra HDK-Valand i Gøteborg.

• Pål Otnes: Otnes er redaktør for tidsskriftet Fotografi og har tidligere vært redaktør for Forlaget Fotografis fotobøker og digitale plattformer. Han er utdannet cand. mag. fra NTNU, har gått Fagpressens Redaktørprogram og har etterutdanning i digital journalistikk ved Høgskolen i Volda.

Regler for Fotografis Portfoliopris

Konkurransen er åpen for alle nordiske fotografer, fotografer basert i Norden, eller som jobber med en nordisk tematikk. Prosjektene må være av nyere dato og vi oppfordrer spesielt studenter og nyetablerte fotografer til å søke. 

Konkurransen vil bli juryert én gang i året og de utvalgte fotografene vil bli kontaktet innen 1. mars 2024. 

En portfolio skal bestå av 8 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en prosjektbeskrivelse på ca. 1000–3000 tegn samt en kort bio. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.

Ved å sende inn til konkurransen godtar du at de innsendte bildene kan presenteres i tidsskriftet Fotografi og på fotografi.no, samt benyttes til omtale og promotering av Fotografis portfoliopris.

Tidsskriftet Fotografi følger redaktørplakaten og bidrag som kommer i konflikt med denne vil ikke bli juryert. Den enkelte fotograf er selv ansvarlig for å avklare eventuelle rettigheter for bruk før innsendelse til konkurransen.

Frist for innlevering: 15. februar 2024

Nedlastingslenke med bilder, prosjektbeskrivelse og bio sendes på til: 

portfolio@fotografi.no

Spesifikasjoner:

Lagre bildene som jpg-filer i beste kvalitet med 300 dpi oppløsning og 30-40cm langs den lengste siden. Bildene som leveres må ha høy nok kvalitet til å kunne brukes til trykk. Filene sendes via en filopplastingstjeneste som Wetransfer, Filemail, Mailbigfile eller lignende. Bidragene leveres til portfolio@fotografi.no

Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 2