Hopp til hovedinnhold

Fotografis portfoliopris

Bli sett av de beste folkene i bransjen! Fotografi har som ambisjon å vise det beste av nordisk fotografi og gjennom Fotografis Portfoliopris ønsker vi å løfte frem nye prosjekter og nye stemmer. Her finner du det du trenger å vite av regler og frister.

  • 1/1
    Fra serien “Kjære Anna” av Marte Gundersen som vant Fotografis portfoliopris 2021.

Hvert år velger en fagjury ut årets beste prosjekter som vil bli presentert i årets andre utgave av Fotografi. Blant disse fem velges det ut en vinner som mottar Fotografis portfolioris. I år arrangeres Fotografis Portfoliopris i samarbeid med Preus museum, fotofestivalen Nordic Light og foto.no, og vinneren vil få produsert en utstilling med vinnerbidragene på årets festival. Vinneren får dekket produksjon av utstillingen, samt reise, opphold og festivalpass.

Vår sponsor foto.no gir også et gavekort på 5.000 kroner til vinneren. Portfolioutgaven av Fotografi lanseres på Ingensteds i april 2023, der alle utvalgte bidragene fra konkurransen vil bli presentert av fotografene.

Juryen 2023 besto av:

• Antonio Cataldo, kurator, skribent og kunstnerisk leder på Fotogalleriet, den første nordiske institusjonen utelukkende dedikert til fotografi som kritisk kunstnerisk praksis. Siden grunnleggelsen i 1977 har Fotogalleriet, gjennom formidling og utstillinger, fungert som en brobygger mellom norgesbaserte og internasjonale kunstnerskap og diskurser.

• Ole Dyrseth, driver fotografagenturet Hest som er et Oslo-basert fotografagentur som representerer 10 fotografer. Agenturets har klienter som Det Norske Kongehus, Circle K, Porsche, Dermalogica og Snøhetta. Han blir inspirert av de fotografene som tør å ta litt sjanser, de som tør å gå utenom flokken, og tror på formidlingsevnen og ikke minst på effekten av den unike fotografens blikk på hva som beveger seg der ute. Agenturet drifter også galleriet «Lokalt senter for fotografi».

• Marte Gundersen, vinner av Fotografis Portfoliopris 2021 med serien “Kjære Anna”. Hun har tidligere studert ved Bilder Nordic School of Photography og studerer nå fotojournalistikk ved OsloMet. Gundersen er ansatt som fotograf i Avisa Oslo og jobber med egne prosjekter ved siden av studiene.

Jury for 2024 offentliggjøres i desember 2023.

Regler for Fotografis Portfoliopris

Konkurransen er åpen for alle nordiske fotografer, fotografer basert i Norden, eller som jobber med en nordisk tematikk. Prosjektene må være av nyere dato og vi oppfordrer spesielt studenter og nyetablerte fotografer til å søke! 

Konkurransen vil bli juryert én gang i året og de utvalgte fotografene vil bli kontaktet innen 1. mars 2023. Alle utvalgte fotografer oppfordres  til stede ved lanseringen på Ingensteds i Oslo.

En portfolio skal bestå av 8 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en prosjektbeskrivelse på ca. 2000–3000 tegn samt en kort bio. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.

Ved å sende inn til konkurransen godtar du at de innsendte bildene kan presenteres i tidskriftet Fotografi og på fotografi.no, samt benyttes til omtale av Fotografis portfoliopris.

Tidsskriftet Fotografi følger redaktørplakaten og bidrag som kommer i konflikt med denne vil ikke bli juryert. Den enkelte fotograf er selv ansvarlig for å avklare eventuelle rettigheter for bruk før innsendelse til konkurransen.

Frist for innlevering: 1. februar 2024

Nedlastingslenke med bilder, prosjektbeskrivelse og bio sendes på til: 

portfolio@fotografi.no

Spesifikasjoner:

Lagre bildene som jpg-filer i beste kvalitet med 300 dpi oppløsning og 30-40cm langs den lengste siden. Bildene som leveres må ha høy nok kvalitet til å kunne brukes til trykk. Filene sendes via en filopplastingstjeneste som Wetransfer, Filemail, Mailbigfile eller lignende. Bidragene leveres til portfolio@fotografi.no

  • Hovedsponsor for Fotografis Portfoliopris er foto.no.