Hopp til hovedinnhold

Magnar Karlsen: Sketches of Norway

  • 1/1

Magnar Karlsen er en multikunstner som jobber både som fotograf og musiker. I dette prosjektet møtes kunstuttrykkene. Han speiler sine inntrykk og erfaringer relatert til koronapandemien som en reise i forskjellige sinnsstemninger. Livene våre endret seg dramatisk over natten og fotografiene har ulike grader av abstraksjon som underbygger følelsesaspektet. 

De første fotografiene ble tatt januar 2021 på en kald dag hvor snøen lå meterdyp og hvit. Naturen på sin side inviterte til svart hvitt fotografi som igjen ga han inspirasjon til tittelen Sketches of Norway. Sommeren med sin fargeprakt gir sine muligheter for motiv og Karlsens bruk av abstraksjon fører oss inn hvor mystikken råder…av og til inn i det ukjente.

Mystikken og det ukjente møter oss også innomhus hvor kreativ fotografering vitner om en dedikert kunstner. Virusspredning, mutasjon, selvpålagt isolasjon, nedstengning, karantene mm ble raskt et stort samfunnsproblem i den mest pågående perioden.

Syv historier bestående av 47 fotografier, poesi og et musikkalbum som retter fokus på dette må kunne kalles et stort verk hvorav et større antall av fotografiene er valgt ut for utstillingen. Der rettes det søkelys på hvor sammensatt verden er, hvordan vi behandler våre omgivelser, den mentale helsen og om hvor sårbare vi er.

Utstillingen åpner lørdag 30. september kl. 14.00


Magnar Karlsen (f.1962) bosatt på Østlandet er en kamerabasert kunstner og improviserende musiker. Han har i en årrekke improvisert med sitt format og etterhvert skapt et personlig utrykk ved bevist bruk av kamerabevegelser, multieksponeringer i tillegg til å kombinere flere naturlige lysforhold. Med fokus på på det viktige i livet presenterer han historier i et mer eller mindre abstrakt landskap med hensikt til også å invitere publikum inn i prosessen. Med dette ønsker han å kunne bidra til en bedre forståelse og et bedre fellesskap.