Hopp til hovedinnhold

EISA-awards 2023-2024

Hvert år kårer EISA, The Expert Imaging and Sound Association, årets beste lyd- og bildeprodukter innen sin klasse. EISA består av over 50 internasjonale spesialmagasiner innen hi-fi, hjemmekino, fotografi, bil- og mobilelektronikk, hvor Fotografi har vært medlem siden 1987. Her presenterer vi årets vinnere.

 • 1/1

EISA CAMERA OF THE YEAR

Nikon Z 8: Z 8 er et kraftig hybridkamera som tilbyr de fleste funksjonene til Z 9, men i et mer kompakt hus. Dette speilløse kameraet har en 45,7 megapixlers fullformatsensor som både gir eksepsjonell bildekvalitet og høye opptakshastigheter. Den har også et raskt og nøyaktig autofokussystem som kan spore motiver under alle lysforhold, og en elektronisk søker uten forsinkelser og blackout. Videoegenskapene er like imponerende, med muligheten til å ta opp opptil 12-bits 8K/60p råopptak og en Hi-Res 2x zoom når du filmer i 4K. Dette gjør Z 8 til et utmerket valg for både stillbilder og video.

 • 1/1

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA

Sony Alpha 7R V: Med Alpha 7R V har Sony kombinert en høyoppløselig 61 megapikslers fullformatsensor med et sofistikert autofokussystem for motivgjenkjenning, drevet av en dedikert AI-prosessor. Den kan gjenkjenne og spore fokus på et bredt spekter av objekter, inkludert mennesker, dyr, fugler, insekter, biler, tog og fly. Alpha 7R V er også i stand til å ta opp 8K-video ved 24fps eller 4K ved 60fps, og har også innebygget bildestabilisering som gir opptil 8 stopp reduksjon av kamerabevegelse. Den har en stor elektronisk søker med høy oppløsning og en allsidig berøringsskjerm som kan vippes og roteres. Dette er et fantastisk kamera for fotografer som ønsker å fange høye detaljnivåer.


 • 1/1

EISA FULL-FRAME CAMERA

Canon EOS R6 Mark II: Med EOS R6 Mark II har Canon laget en ekstremt kraftig etterfølger til EOS R6. Oppløsningen er økt fra 20 til 24,2 megapiksler, takket være en ny CMOS-sensor som også støtter Dual Pixel CMOS AF II. Kameraet har en ekstremt høy kontinuerlig opptakshastighet på 40 bilder per sekund, sammen med et førsteklasses autofokussystem som er pålitelig i sin sporing av motiver i bevegelse. Det kan ta opp video i 4K med opptil 60 bilder per sekund og sende ut råvideo via Micro HDMI-porten, noe som gjør den til et godt valg for både fotografer og videografer.

 • 1/1

EISA CONTENT CREATOR CAMERA

Sony ZV-E1: Dette fullformatkameraet med utskiftbare objektiver er beregnet på innholdsskapere som ønsker å ta opp vlogger, lage livestreams eller videointervjuer. Med sin 12,1 megapikslers sensor og raske BIONZ XR-prosessor, kan ZV-E1 ta opp 4K-video med 60 fps i 10-bit 4:2:2 farger med full pikselavlesning og minimalt med rullende lukker. Etter en gratis oppgradering kan den også ta opp i 4K/120p. Autofokusen drives av en dedikert AI-behandlingsbrikke. 5-akset bildestabilisering tilbyr flere moduser. Alt dette er bygget inn i en lett og kompakt kropp med en fullt roterbar berøringsskjerm, intuitive kontroller og et batteri med stor kapasitet.

 • 1/1

EISA APS-C CAMERA

Fujifilm X-H2: Fujifilm X-H2 er et fullblods hybridkamera med omfattende videofunksjoner som tilbyr den høyeste oppløsningen som er tilgjengelig i APS-C-sensorformatet. Dens 40 megapiksler X-Trans CMOS 5 HR-sensor produserer stillbilder fulle av detaljer, og den kan lage 160 MP-filer ved å bruke Pixel Shift Multi Shot Mode. Den kan også ta opp 8K/30p-video i 4:2:2 10-bits farger og støtter både Apple ProRes og BlackMagic Raw-utgang over HDMI. X-Processor 5 muliggjør motivgjenkjennings-autofokus som gjenkjenner og sporer et bredt spekter av motiver, mens det 5-aksede bildestabiliseringssystemet gir opptil 7 stopp med kompensasjon.

 • 1/1

EISA BEST BUY CAMERA

Canon EOS R8: EOS R8 tilbyr samme utmerkede bildekvalitet som Canons avanserte EOS R6 Mark II, men til en mye rimeligere pris. Det bruker den samme 24,2 megapikslers fullformatsensoren og samme sofistikerte autofokussystem, som kan gjenkjenne og spore et bredt utvalg av motivtyper. Huset leverer også opptil 40 bilder per sekund med hjelp av den elektroniske lukkeren. Sammenlignet med EOS R6 Mark II så leveres den uten innebygget stabilisering, bruker et batteri med lavere kapasitet og har kun plass til et minnekort, noe som gjør at kroppen kan være mindre, lettere og enklere å bruke. Totalt sett er EOS R8 et meget kapabelt fullformatkamera med et utmerket pris-ytelse-forhold.

 • 1/1

EISA VIDEO CAMERA

Panasonic Lumix S5IIX: Dette fullformatkameraet gir det mest omfattende utvalget av videofunksjoner som er tilgjengelige til dette prisnivået, for eksempel et 6K "open gate"-alternativ som bruker hele sensorområdet, og støtte for LUT-profiler. Denne søstermodellen til Lumix S5II deler den samme CMOS-sensoren på 24 megapiksler med fasedeteksjonsautofokus. Lumix S5IIX tilbyr mer avanserte funksjoner for videografer, for eksempel raw-videoutgang, muligheten til å ta opp video med lav komprimering, direkte videostreaming og muligheten til å ta opp direkte til SSD via USB-C. Brukergrensesnittet er også spesielt skreddersydd for video, noe som gjør dette til et godt valg for videografer.

 • 1/1

EISA LENS OF THE YEAR

Sony FE 20-70mm F4 G: Sonys zoomobjektiv er en utmerket løsning på et nytt problem. Opptak av video krever en bredere bildevinkel for å dekke samme bildehøyde, på grunn av sideforholdet 16:9. Derfor gir FE 20-70mm F4 G en bredere brennvidde enn de fleste andre standardzoomer på markedet. Sony har oppnådd dette uten å gå på kompromiss med den optiske ytelseen: FE 20-70 mm F4 G gir utmerket skarphet over hele bildet. Lav vekt, værtetthet og fast maksimal blenderåpning er andre store praktiske fordeler med dette enestående objektivet.

 • 1/1

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS

TAMRON 20-40mm F/2.8 Di III VXD: Dette zoomobjektivet for Sony E-mount speilløse kameraer gir et brennviddeområde fra 20 mm vidvinkel til 40 mm standard. Den leverer svært høy bildekvalitet, med en rask F/2.8 blenderåpning over hele zoomområdet. Den optiske konstruksjonen korrigerer og minimerer optiske avvik, mens den kompakte og lette konstruksjonen gjør dette objektivet ideelt for bruk på en gimbal eller i en videorigg. Autofokussystemet drives av en VXD lineær motor som gir rask fokus og nøyaktig sporing av motiver i bevegelse. Ved 20 mm-innstillingen er den minimale fokusavstanden kun 17 centimeter, noe som gir slående vidvinkel-nærbilder. Som med andre nye TAMRON-modeller som er utstyrt med en USB-C-port, lar TAMRON Lens Utility-programvaren brukere tilpasse linsefunksjoner og oppdatere firmware.

 • 1/1

EISA STANDARD PRIME LENS

Sony FE 50mm F1.4 GM: Dette G Master-objektivet tilbyr den høyeste optiske ytelsen og en stor f/1.4 blenderåpning i et relativt lett og kompakt format. Objektivet tilbyr raskere autofokushastighet, større skarphet og jevnere bakgrunnsuskarphet (bokeh) enn forgjengeren, takket være en innovativ optisk design og høypresisjonsproduksjon. Autofokussystemet tilbyr presis og stillegående AF-sporing for både foto og video. Takket være en værtett konstruksjon og beskyttende fluorbelegg på frontelementet, kan linsen brukes i utfordrende miljøer.

 • 1/1

EISA PORTRAIT LENS

Nikon NIKKOR Z 85mm f/1.2 S: Dette ultraraske objektivet er designet for portrettfotografer som vil ha det aller beste. Den er ekstremt skarp selv ved maksimal blenderåpning på f/1.2, mens dens 11 avrundede lameller gir en ekstraordinær bokeh. S-serien sikrer en bygge- og håndteringskvalitetsom er pålitelighet selv under tøffe forhold, mens det raske og lydløse multifokussystemet gir skarpe bilder og videoer selv med motiver i bevegelse. Takket være Nikons anti-reflekterende nanokrystallbelegg opprettholdes skarpe detaljer selv når du fotograferer mot lyset. Nikon NIKKOR Z 85 mm f/1.2 S er et virkelig fantastisk portrettobjektiv.

 • 1/1

EISA TELEPHOTO LENS

Canon RF 135mm F1.8L IS USM: Dette korte teleobjektivet er et av Canons beste objektiver med fast brennvidde. Det er ideelt for et bredt spekter av oppgaver, som portretter, bryllup, sport og fotojournalistikk. Den lange brennvidden og den sjenerøse blenderåpningen på f/1.8 gjør det enkelt å isolere motiver og skape en suverent uskarp bakgrunn. Objektivet er optisk stabilisert med opptil 5,5 stopp kompensasjon, som øker til 8 stopp med EOS R-kameraer med intern stabilisering. Som forventet fra Canons profesjonelle L-linje, er konstruksjonen suveren, med værtette og tilpassbare kontroller. Det er ikke et lett objektiv, men det føles godt balansert.

 • 1/1

EISA SUPER-TELEPHOTO LENS

Nikon NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S: Dette er et overraskende kompakt superteleobjektiv for Nikons speilløse system som tilbyr utmerket bildekvalitet. Med en vekt på kun 1 245 gram, en lengde på kun 234,5 millimeter og en innebygd Vibration Reduction (VR)-mekanisme, for en kompensasjon på opptil 5,5 stopp, kan man oppnå skarpe bilder i mange opptakssituasjoner selv uten stativ. Maksimal blenderåpning på f/4.5 sørger for at størrelsen er relativt liten, samtidig som den tillater god separasjon av motivet fra bakgrunnen. Med Nikons Z 1.4x og 2.0x telekonvertere kan rekkevidden utvides til henholdsvis 560 mm og 800 mm.

 • 1/1

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS

TAMRON 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD: Dette allsidige teleobjektivet tilbyr et 8x zoomforhold som er ideelt for reise-, dyrelivs- og sportsfotografering. Objektivet utmerker seg ved nærbilder, med en minimumsfokusavstand på 25 cm ved 50 mm og eksepsjonell halvmakro-evne med et forstørrelsesforhold på 1:2. Den leverer også imponerende ytelse ved 400 mm, med en minimumsfokusavstand på 1,5 m og et forstørrelsesforhold på 1:4. Den lineære VXD-motoren sørger for rask og nøyaktig autofokus, mens TAMRONs VC-bildestabilisering er effektiv selv ved maksimal zoom. Overlegen konstruksjon og spesielle linseelementer gir enestående bildekvalitet med skarp kontrast, alt i en svært bærbar form. Brukere kan tilpasse funksjoner og oppdatere fastvare ved hjelp av USB-C-porten og programvaren TAMRON Lens Utility.

 • 1/1

EISA SUPER-TELEPHOTO ZOOM LENS

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports: Dette første superteleobjektivet med 10x zoomområde for Sony E-mount og L-mount speilløse kameraer vil appellere til sports- og dyrelivsfotografer som leter etter en universell supertelezoom. Et svært effektivt OS (Optical Stabiliser)-system lar brukere ta skarpe bilder uten stativ selv ved den lengste brennvidden. En kompleks optisk konstruksjon med ikke mindre enn 27 elementer sikrer høy kvalitet og minimerer kromatiske aberrasjoner og andre forvrengninger. En Super Multi-Layer Coating er nyttig for å minimere flair og ghosting. L-modellen er kompatibel med SIGMAs 1,4x og 2x telekonvertere for enda lengre rekkevidde.

 • 1/1

EISA MACRO LENS

OM System M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS Pro: Dette er et veldig skarpt og godt designet objektiv for makro- og nærbilder. Det leverer opptil 2:1 makrofunksjon, eller 4:1 med en 2x telekonverter. Den optiske designen undertrykker effektivt kromatisk aberrasjon. Designet bruker to fokusgrupper, noe som muliggjør veldig nær fokus. Objektivet er utstyrt med et optisk stabiliseringssystem som fungerer med in-body stabilisering med kompatible kameraer for å levere opptil 7 stopp med kompensasjon. Utendørsfotografer vil elske den støv- og sprutsikre IP53-kvalifikasjonen, og den frostsikre beskyttelsen ned til -10°C.

 • 1/1

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE

Sony Xperia 1 V: Av Xperia 1 Vs mange funksjoner, er det kamerasystemet av høy kvalitet som virkelig skiller seg ut. Forbedringer på denne femte generasjons flaggskiptelefonen finnes i sensorteknologien, som inkluderer den nye Exmor T for mobil, en stablet sensor med separate transistor- og fotodiodelag. Økningen på 1,7x i sensorstørrelse gir dramatisk reduserte støynivåer og et bredere dynamisk område, og tar nattbilder til et nytt nivå. Sonys 24 mm hovedkamera er supplert med et ultrabredt objektiv med 16 mm fokuslengde, og et optisk zoomobjektiv på 85-125 mm. Xperia 1 Vs suverene bildeevne og fleksibilitet støttes av det brede bildeforholdet 21:9, 4K-oppløsning HDR OLED-skjerm, nyeste Snapdragon-prosessor og det kraftige 5000mAh batteriet. (Kombinert pris med Mobile Devices Expert Group).

Medlemstidsskriftene i EISA dekker også andre produkt-områder. Nedenfor er en oversikt over årets vinnere i de øvrige kategoriene.

Hi-Fi Expert Group

EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS: MoFi SourcePoint 8
EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS: Bowers & Wilkins 703 S3
EISA PREMIUM FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS: Perlisten R7t
EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS_ Wilson Audio Alexia V
EISA WIRELESS BOOKSHELF LOUDSPEAKERS: KEF LSX II
EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS: System Audio Silverback 1
EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS: Dynaudio Focus 50
EISA HEADPHONES: Meze Audio 109 PRO
EISA STREAMER: iFi Audio NEO Stream
EISA DAC: Ferrum Audio WANDLA
EISA DIGITAL PLAYER: Volumio Rivo
EISA HIGH-END CD PLAYER: Hegel Viking
EISA TURNTABLE: Thorens TD 204
EISA VINYL SYSTEM: Pro-Ject T2 W
EISA INTEGRATED AMPLIFIER: NAD C 3050
EISA BEST VALUE STREAMING AMPLIFIER: SVS Prime Wireless Pro SoundBase
EISA COMPACT STREAMING AMPLIFIER: Bluesound POWERNODE EDGE
EISA STREAMING RECEIVER: Yamaha R-N2000A
EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER: Musical Fidelity Nu-Vista 800.2
EISA HIGH-END STREAMING AMPLIFIER: Hegel H600
EISA HIGH-END HEADPHONE SOLUTION: dCS Lina System
EISA HIGH-END HEADPHONES: Yamaha YH-5000SE

Combined Award with Home Theatre Audio Group

EISA LOUDSPEAKER SERIES: KEF R Series
EISA POWERED STANDMOUNT LOUDSPEAKERS: Klipsch The Sevens

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA PREMIUM WIRELESS HEADPHONES: T+A Solitaire 
EISA MOBILE DAC: iFi Audio GO pod

Home Theatre Audio Expert Group

EISA BEST BUY AV RECEIVER: Onkyo TX-RZ50
EISA AV RECEIVER: Primare SPA25
EISA PREMIUM AV AMPLIFIER: Denon AVC-A1H
EISA BEST BUY SOUNDBAR: JBL Bar 300
EISA SOUNDBAR: Loewe klang bar3 mr
EISA PREMIUM SOUNDBAR: Bang & Olufsen Beosound Theatre
EISA SOUNDBAR SYSTEM: Yamaha True X series
EISA HOME THEATRE POWER AMPLIFIER: Musical Fidelity M6x 250.7
EISA HOME THEATRE SUBWOOFER: Perlisten D212s

Combined Award with Hi-Fi Expert Group

EISA LOUDSPEAKER SERIES: KEF R Series
EISA POWERED STANDMOUNT LOUDSPEAKERS: Klipsch The Sevens

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA HOME THEATRE DISC PLAYER: Magnetar UDP800 

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA BEST BUY MINI LED TV: isense 65U7KQ
EISA BEST BUY OLED TV: Philips 55OLED808
EISA BEST BUY PROJECTOR: XGIMI HORIZON Ultra
EISA HOME THEATRE PROJECTOR: BenQ W4000i
EISA MINI LED TV: isense 65U8KQ
EISA HOME THEATRE MINI LED TV: TCL 65C845
EISA GAMING TV: TCL 55C745
EISA FAMILY TV: Philips 55PUS8808
EISA PREMIUM OLED TV: Samsung 77S95C
EISA GIANT TV: TCL 98C735

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group

EISA HOME THEATRE DISC PLAYER: Magnetar UDP800

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA PORTABLE PROJECTOR: XGIMI MoGo 2 Pro

Mobile Devices Expert Group

EISA BEST BUY SMARTPHONE: Honor 90
EISA CONSUMER SMARTPHONE: OPPO Reno10 Pro
EISA SMARTWATCH: Honor Watch GS 3
EISA PREMIUM PORTABLE SPEAKER: Bang & Olufsen Beosound A5
EISA PREMIUM SMARTWATCH: Huawei Watch Ultimate
EISA BEST BUY WIRELESS HEADPHONES: Philips Fidelio L4
EISA IN-EAR HEADPHONES: Philips Fidelio T2
EISA MOBILE DAC: iFi Audio GO pod
EISA BEST BUY PORTABLE SPEAKER: Pure Woodland

Combined Award with Photography Expert Group

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE: Sony Xperia 1 V

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA PORTABLE PROJECTOR: XGIMI MoGo 2 Pro

Combined Award with Hi-Fi Expert Group

EISA PREMIUM WIRELESS HEADPHONES: T+A Solitaire T

In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR HEAD UNIT: Alpine HDS-990 Status
EISA IN-CAR AMPLIFIER: Ground Zero GZUA 6SQ
EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER: Mosconi Gladen One 8|10 DSP
EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR: ESX QE812SP
EISA IN-CAR DSP SOFTWARE: Audison bit Drive
EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM: Ground Zero GZPC 165.3SQ-ACT
EISA IN-CAR SUBWOOFER: Morel Ultimo PowerSlim PS12D
EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM: Maserati GranTurismo with Sonus faber High Premium Audio System
EISA IN-CAR INTEGRATION: Helix Compose Platform
EISA MOTORCYCLE AUDIO COMPONENT: Rockford Fosgate HD9813RG-STAGE3

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2